tirsdag den 16. juli 2013

Bryg 13 - Hyldeblomst weizen


Samme opskrift som Bryg 12, bortset fra tilsat hyldeblomst og reven citronskal. Opskrift for 20 l i gærtank:


3000 g WEY Pilsner (3-5 EBC)
3000 g WEY Wheat Pale (3-5 EBC)

25 g Hersbrucker Pellets 6% (60 min)

20 g Citronskaller
80 g Hyldeblomst

3 tsk Brewferm Blanche

OG: 1060
FG: 1014
ABV: 6,1 %
Farve EBC: 9
IBU: 16

Skema:
65c: 60 min
72c: 20 min
78c: 1 min
Derefter koge i 60 min

Mellem skum. Aroma af hyldeblomst og citrus. Svagt karboneret.

Smag af let sød malt, går over i hyldeblomst og citrus. Svagt humlet, let sød.

Desværre brygget med samme, kedelige gær som Bryg 12, bortset fra det fint balanceret - både mht. sødme og tilsætningen af hyldeblomst og citron. Ganske fyldig og smagsfuld.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar